Ευρωπαϊκή Αποθήκη


Η χρήση ενός τηλεφώνου Android με Mac είναι καλή μέχρι να χρειαστεί να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ των δύο συσκευών. Εκεί τα πράγματα καταρρέουν γρήγορα. Σίγουρα, η Google διαθέτει τη δική της εφαρμογή μεταφοράς αρχείων Android, αλλά αυτό είναι τόσο ενοχλητικό πράγμα που πρέπει να το χρησιμοποιήσετε χωρίς να το χρησιμοποιείτε καθόλου. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλές μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Ακολουθούν λοιπόν μερικοί τρόποι μεταφοράς αρχείων μεταξύ Android και Mac το 2021

Μεταφορά αρχείων μεταξύ Android και macOS το 2021

Όπως είπα και πριν, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μοιραστείτε αρχεία μεταξύ αυτών των δύο λειτουργικών συστημάτων. Μερικά από αυτά είναι πολύ απλά και ασύρματα, ενώ μερικά άλλα είναι ελαφρώς λιγότερο διαισθητικά στη χρήση.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, έχετε πολλές επιλογές για κοινή χρήση αρχείων μεταξύ των συσκευών σας. Θα ρίξουμε μια ματιά σε όλα τα καλύτερα εργαλεία μεταφοράς αρχείων για Android και Mac και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.

1. Snapdrop

Με iPhone και Mac, μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε το AirDrop για κοινή χρήση αρχείων. Ωστόσο, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το AirDrop σε Android, αυτή είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση AirDrop που μπορείτε να έχετε μέχρι στιγμής. Το Snapdrop βασικά κάνει το ίδιο με το AirDrop, αλλά είναι ανοιχτό για χρήση από οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα. Δείτε πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.

  • Στη συσκευή σας Android και στο Mac σας, μεταβείτε στον ιστότοπο του Snapdrop.
  • Θα πρέπει να εμφανίζεται το τηλέφωνό σας αναδυόμενο στην οθόνη του Mac σας και το Mac σας στην οθόνη του τηλεφώνου σας Android. Εάν δεν το βλέπετε, βεβαιωθείτε ότι και οι δύο συσκευές είναι συνδεδεμένες στο ίδιο δίκτυο WiFi και προσπαθήστε να φορτώσετε ξανά τον ιστότοπο.

  • Από εδώ, τα πράγματα είναι απλά. Στο smartphone σας, πατήστε το όνομα οθόνης του Mac που εμφανίζεται στο Snapdrop. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε τα αρχεία που θέλετε να μεταφέρετε.

Αυτό λειτουργεί επίσης και για το αντίστροφο. Μπορείτε να κάνετε κλικ στο όνομα του τηλεφώνου σας Android στην οθόνη Mac και να επιλέξετε τα αρχεία που θέλετε να στείλετε στο τηλέφωνό σας.

2.OpenMTP

Τι γίνεται αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Snapdrop και δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της χρήσης FTP; Αν ψάχνετε για μια απλή λύση plug-and-play για κοινή χρήση αρχείων μεταξύ Android και Mac, θα πρέπει να ρίξετε μια ματιά στο OpenMTP

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε την εφαρμογή OpenMTP (λήψη) στο Mac σας, να ανοίξετε την εφαρμογή και, στη συνέχεια, να συνδέσετε το τηλέφωνό σας Android στο Mac σας με καλώδιο USB.

Η εφαρμογή εμφανίζει τα αρχεία του Mac σας στο αριστερό παράθυρο και τον αποθηκευμένο χώρο της συνδεδεμένης συσκευής Android στα δεξιά. Μπορείτε απλά να μεταφέρετε και να αποθέσετε αρχεία μεταξύ Mac και Android για να τα μοιραστείτε.

Το OpenMTP είναι εντελώς δωρεάν και ανοιχτού κώδικα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να δείτε τον πηγαίο κώδικα εάν σας ενδιαφέρει. Επιπλέον, αν θέλετε, θα μπορούσατε να το πιείτε από το GitHub και να προσθέσετε νέες λειτουργίες σε αυτό επίσης.

3. Airdroid

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το AirDroid για κοινή χρήση αρχείων μεταξύ των συσκευών σας. Επιπλέον, η εφαρμογή σάς προσφέρει περισσότερες δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας ελέγχου του τηλεφώνου Android από το Mac σας, λήψης ειδοποιήσεων και άλλων.

  • Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε το AirDroid στο smartphone σας και να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.
  • Πατήστε στο «AirDroid Web» και μετά στο «Σάρωση QR Code».

  • Στο Mac σας, ανοίξτε την εφαρμογή ιστού του AirDroid.
  • Θα δείτε έναν κωδικό QR στον ιστότοπο. Σαρώστε το με το smartphone σας και πατήστε «Σύνδεση» όταν εμφανιστεί το μήνυμα στο τηλέφωνό σας.

Αυτό είναι. Το τηλέφωνό σας είναι πλέον συνδεδεμένο με το Mac σας. Μπορείτε να μοιραστείτε αρχεία, να ελέγξετε το τηλέφωνό σας και πολλά άλλα με το AirDroid. Επίσης, εάν και το smartphone και το Mac σας βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο WiFi, τα δεδομένα σας δεν θα αποστέλλονται μέσω του Διαδικτύου, κάτι που είναι σίγουρα ένα πλεονέκτημα.

Πηγή : beebom.com


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάθε κοινοποίηση μετράει και είναι βοήθεια για την σελίδα και την προσπάθεια μου. Πατήστε την εικόνα από πάνω για να μπείτε στο κανάλι μου στο telegram

Μοιραστείτε το Κουπόνι: