Ευρωπαϊκή Αποθήκη

Η Europol επιβεβαίωσε το κλείσιμο της μεγαλύτερης αγοράς ναρκωτικών, πλαστών χρημάτων, στοιχείων πιστωτικών καρτών, ανώνυμων SIM καρτών και malware στο dark web. Το DarkMarket είναι πλέον offline μετά από συντονισμένη επιχείρηση διεθνούς βεληνεκούς, με τη συμμετοχή υπηρεσιών ασφαλείας από Γερμανία, Αυστραλία, Δανία, Μολδαβία, Ουκρανία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ. Επικεφαλής συντονισμού της επιχείρησης ήταν η Europol.

Στη Γερμανία συνελήφθη 34χρονος Αυστραλός, με την κατηγορία πως είναι ο χειριστής της παράνομης αγοράς. Η κατάσχεση των servers σε Μολδαβία και Ουκρανία αναμένεται να δώσει στις διωκτικές αρχές τα στοιχεία που χρειάζονται για να βρουν τους moderators, τους αγοραστές και τους πωλητές.

Το DarkMarket είχε περίπου 500.000 χρήστες και 2.400 πωλητές. Οι συναλλαγές πραγματοποιούνταν μέσω κρυπτονομισμάτων και ξεπερνούσαν σε αξία τα €140 εκατομμύρια. Την ονομασία του τη δανείστηκε από το ομώνυμο φόρουμ παράνομων αγοραπωλησιών που έκλεισε το FBI το 2008, συλλαμβάνοντας 60 άτομα.

 

Πηγή : unboxholics.com


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάθε κοινοποίηση μετράει και είναι βοήθεια για την σελίδα και την προσπάθεια μου. Πατήστε την εικόνα από πάνω για να μπείτε στο κανάλι μου στο telegram

Μοιραστείτε το Κουπόνι: