Ευρωπαϊκή Αποθήκη

Δωρεάν Wi Fi: Δείτε γιατί μπορεί να γίνει επικίνδυνο – Τι συνιστούν οι ειδικοί

Διαβάστε γιατί οι ειδικοί συνιστούν να μην συνδεόμαστε με Wi Fi σε δημόσιους χώρους, ειδικά μάλιστα αν δεν έχει κωδικό ασφαλείας και είναι εντελώς ελεύθερο και δωρεάν

Όλοι, όταν είμαστε εκτός σπιτιού και τύχει να βρούμε κάποιο δωρεάν Wi Fi, σπεύδουμε να συνδεθούμε προκειμένου να μην σπαταλήσουμε τα δεδομένα που έχουμε στο κινητό μας.

​Ωστόσο, ειδικοί συνιστούν πως μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτούμε την επόμενη φορά, ειδικά αν αυτό το Wi Fi δεν έχει κωδικό ασφαλείας και είναι εντελώς ελεύθερο και δωρεάν.

Το free Wi-Fi είναι επικίνδυνο για τον πολύ απλό, αλλά σοβαρό λόγο πως όλοι έχουν πρόσβαση σε αυτό. Και όταν λέμε «όλοι», εννοούμε και τους χάκερς, οι οποίοι μπορούν πιο εύκολα να κλέψουν την ταυτότητά μας ή να πουλήσουν τα στοιχεία μας.

Αυτό συμβαίνει, γιατί πολλά δημόσια Wi Fi είναι μη κρυπτογραφημένα, πράγμα που σημαίνει ότι πως οι χάκερς μπορούν εύκολα να ρίξουν μια ματιά στο τι ακριβώς κάνουμε.

Επιπλέον, με παρόμοιο τρόπο μπορούν να έχουν πρόσβαση σε κωδικούς, να δουν emails και – ακόμα χειρότερα – να πάρουν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών.

Αν, λοιπόν, σας περισσεύουν δεδομένα, καλύτερα να τα χρησιμοποιήσετε παρά να μπείτε σε ένα αμφίβολο Wi Fi.

Πηγή


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάθε κοινοποίηση μετράει και είναι βοήθεια για την σελίδα και την προσπάθεια μου. Πατήστε την εικόνα από πάνω για να μπείτε στο κανάλι μου στο telegram