Ευρωπαϊκή Αποθήκη


Ανακοίνωση από Banggood σχετικά με τι νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία που θα λάβει ισχύει από 1/7 με την επιβολή ΦΠΑ σε δέματα από χώρες εκτός ΕΕ.

Επειδή πολλοί ρωτάτε για τις αλλαγές που θα ισχύουν με τον νέο μήνα και όπως σας έχω ενημερώσει και στο τσατ στο telegram και γενικός όσοι με ρωτήσατε σε μήνυμα ότι οι κινέζοι ΔΕΝ θα το άφηναν έτσι και ότι κάτι θα βγάζαν ώστε να είμαστε καλυμμένοι..

Έχουμε και λέμε… δεν θα έχουμε κανένα θέμα όσοι αγοράζουμε όπως λέμε τόσους μήνες/χρόνια με τις safe αποστολές priority line , priority direct mail και eu priority line για αγορές από CN, HK, GWTR κτλ ΔΕΝ θα επηρεαστούν καθόλου και αυτό γιατί έχουν ήδη επιλεγμένο στο tarrif insurance που σημαίνει κάλυψη τελωνείου ΑΝ μπει το δέμα μας και μας χρεώσουν.
Για αποστολές με μεταφορικά Air parcel τότε θα πρέπει να επιλέξουμε/αγοράσουμε την επιλογή tarrif insurance ώστε να είμαστε καλυμμένοι. ( πράγμα που δεν προτείνω ).

Επίσης πιο αναλυτικά το θέμα refund το κόστος του τελωνείου ΑΝ μπει το δέμα μας και μας χρεώσουν μετά τις αλλαγές το κάναν πιο ξεκάθαρο τι θα γίνεται..
Αν δείτε και στην εικόνα παρακάτω λέει.
If you are charged import duties on an item covered by tariff insurance, contact us for reimbursement of up to 60% of the value of the item.

Το κάνω λίγο πιο λιανά με παράδειγμα ώστε να καταλάβουν όλοι και να μην μείνουν ερωτήματα.
– Παραγγελία αξίας 100€ το κόστος του τελωνείου είναι 15€ + το ΦΠΑ τις αξίας του προϊόντος οπότε πάμε στα 39€ περίπου, τότε το πληρώνεις και όπως κάναμε ήδη, στέλνουμε φωτο την απόδειξη στο banggood και μας επιστρέφει τα χρήματα στο λογαριασμό που έγινε η αγορά!!! ( επιστροφή 100% )
– Παραγγελία αξίας Χ ευρώ, αν το κόστος του τελωνείου ξεπερνάει το 60% της αξίας του προϊόντος, πράγμα που είναι μαθηματικά αδύνατο, ( aka 60€ και πάνω ) τότε μας επιστρέφουν ΜΟΝΟ το 60% και τα υπόλοιπα τα χρεωνόμαστε εμείς  ( επιστροφή 60% )

Το επισημάνω ξανά…. μιλάμε για παραγγελίες που έχουν είτε προεπιλεγμένο το tarrif insurance είτε το έχουμε αγοράσει εμείς!! επίσης άλλο το shipping insurance και άλλο το tarrif

Σας παραθέτω και την ανακοίνωση


Attention!

For the affected of the new tax law, all orders placed before July 1st with tariff insurance will be ensured to arrange tax refund according to Banggood tariff rules if they get charged, unfortunately.

The related article on tariff: https://www.banggood.com/index.php?com=help&t=questionCategory&keyword=tariff

Please check the tariff Insurance when you place an order.
Suggest to choose a shipping method with tariff service in case the package goes to the customs and the cost will be on the customer if without tariff insurance

Αρα με λίγα λόγια όταν επιλέγεται άλλο τρόπο αποστολής