Ευρωπαϊκή Αποθήκη

Τι σημαίνουν και πώς να ενεργοποιήσεις τις μυστικές συνομιλίες στο Facebook Messenger

Ανάμεσα στις πιο γνωστές εφαρμογές συνομιλίας είναι και το Facebook Messenger. Και παρά το ότι είναι πάρα πολύ βολικό, είναι αρκετές οι επιφυλάξεις σχετικά με την ασφάλεια και το απόρρητο. Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που δε γνωρίζουν ότι το Fb Messenger παρέχει τη δυνατότητα κρυπτογράφησης μέσα από τα Secret Conversations. Παρακάτω λοιπόν θα δεις τι σημαίνουν οι μυστικές συνομιλίες στο Facebook Messenger και πώς να τις ενεργοποιήσεις.

Αν θες να βλέπεις άμεσα όλα τα κουπόνια και τις προσφορές χωρίς να χάσεις κάποιο τότε μπες στο κανάλι μου στο Telegram. https://t.me/coupondealer 
Τι είναι το telegram μπορείς να μάθεις εδώ

Τι σημαίνουν οι μυστικές συνομιλίες στο Facebook Messenger;

Να πούμε αρχικά πως τα Secret Conversations του Messenger δεν αποτελούν κάτι καινούργιο, αφού η συγκεκριμένη δυνατότητα υπάρχει εδώ και καιρό. Εν ολίγοις η λειτουργία αυτή αφορά στην κρυπτογράφηση των μηνυμάτων.

Ειδικότερα, οι μυστικές συνομιλίες επιτρέπουν στους χρήστες του Facebook Messenger να στέλνουν κρυπτογραφημένα μηνύματα προκειμένου να μην ανησυχούν για το απόρρητο και την ασφάλεια των δεδομένων τους.

Να πούμε βέβαια πως υπάρχουν συγκεκριμένοι περιορισμοί. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως αν ξεκινήσεις μία μυστική συνομιλία με κάποιον φίλο σου που μιλούσατε καιρό, θα δημιουργηθεί ένα εντελώς καινούργιο chat, το οποίο δε θα κρατά το ιστορικό συνομιλίας από τα προηγούμενα μηνύματά σας.

Ας δούμε όμως πως θα τις ενεργοποιήσεις.

Πώς να ενεργοποιήσεις τα Secret Conversations του Messenger

Το να ενεργοποιήσεις τις μυστικές συνομιλίες στο Facebook Messenger με ένα άτομο που θέλεις, είναι πάρα πολύ εύκολο. Μάλιστα, υπάρχουν δύο τρόποι.

Ο πρώτος τρόπος είναι να μπεις αρχικά στην εφαρμογή του Messenger και να πατήσεις πάνω δεξιά στο εικονίδιο με το μολύβι. Από την επόμενη οθόνη επάνω δεξιά θα δεις έναν διακόπτη με μία κλειδαριά. Απλά πάτα τον για να τον ενεργοποιήσεις. Αφού το κάνεις όμως, για να στείλεις το μήνυμά σου, θα πρέπει και το άλλο άτομο να έχει ενεργοποιήσει τη λειτουργία.

Ο δεύτερος τρόπος από την άλλη, είναι να χρησιμοποιήσεις μία ήδη υπάρχουσα συνομιλία. Συγκεκριμένα, μπες στο chat που έχεις ανοιχτό με κάποιον φίλο σου και πάτα επάνω αριστερά στην εικόνα προφίλ του. Από τις επιλογές που σου βγάζει από κάτω, αυτή που σε ενδιαφέρει είναι το “Έναρξη μυστικής συζήτησης”. Απλά πάτησέ το. Θα ανοίξει μία καινούργια συνομιλία με το συγκεκριμένο άτομο, στην οποία θα μπορείς μάλιστα να ρυθμίσεις και τον χρόνο αυτοκαταστροφής των μηνυμάτων, δηλαδή το πόση ώρα θα είναι ορατά στον συνομιλητή σου πριν εξαφανιστούν εντελώς.

Πηγή

     

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάθε κοινοποίηση μετράει και είναι βοήθεια για την σελίδα και την προσπάθεια μου. Πατήστε την ανάλογη εικόνα για να μπείτε στο κανάλι μου στο telegram είτε να ακολουθήσετε την σελίδα στο Google News