Ευρωπαϊκή Αποθήκη

TikTok: Αυτό είναι το ανανεωμένο σύστημα επιτήρησης λογαριασμών

Tο TikTok είναι μια πλατφόρμα ψυχαγωγίας που τροφοδοτείται από τη δημιουργικότητα, την προσωπική έκφραση και την ψυχή που βάζουν οι δημιουργοί για τη δημιουργία αυθεντικού περιεχομένου. Οι Οδηγίες Κοινότητας καθορίζουν και εξηγούν τις συμπεριφορές και το περιεχόμενο που δεν επιτρέπονται στην πλατφόρμα μας και όταν οι άνθρωποι παραβιάζουν τις πολιτικές μας, αναλαμβάνουμε δράση σχετικά με το περιεχόμενό τους και, όταν απαιτείται, τον λογαριασμό τους, ώστε να μπορούμε να διατηρούμε την πλατφόρμα μας ασφαλή.

Τα περισσότερα μέλη της κοινότητάς μας ακολουθούν τις πολιτικές μας, αλλά υπάρχει και μια μικρή μειοψηφία που επανειλημμένα τις παραβιάζει και δεν αλλάζει τη συμπεριφορά της. Σήμερα, ανακοινώνουμε ένα ανανεωμένο σύστημα επιτήρησης λογαριασμών (account enforcement system) για την καλύτερη αντιμετώπιση αυτών που επαναλαμβάνουν τις παραβατικές συμπεριφορές. Πιστεύουμε πως αυτές οι αλλαγές θα μας βοηθήσουν να αφαιρούμε πιο αποτελεσματικά και πιο γρήγορα τους επικίνδυνους λογαριασμούς, ενώ προωθούν μια πιο ξεκάθαρη και αρμονική εμπειρία για τη συντριπτική πλειοψηφία των δημιουργών που θέλουν να ακολουθούν τις πολιτικές μας.

Αν θες να βλέπεις άμεσα όλα τα κουπόνια και τις προσφορές χωρίς να χάσεις κάποιο τότε μπες στο κανάλι μου στο Telegram. https://t.me/coupondealer 
Τι είναι το telegram μπορείς να μάθεις εδώ

Γιατί ενημερώνουμε το ισχύον σύστημα

Το ισχύον σύστημά μας αξιοποιεί διάφορους τύπους περιορισμών, όπως προσωρινές απαγορεύσεις ανάρτησης ή σχολιασμού, ώστε να εμποδίσει την κατάχρηση των δυνατοτήτων των προϊόντων μας, ενώ παράλληλα διδάσκει στους ανθρώπους τις πολιτικές μας, προκειμένου να μειωθούν μελλοντικές παραβιάσεις. Αν και αυτή η προσέγγιση ήταν αποτελεσματική στη μείωση του επιβλαβούς περιεχομένου συνολικά, ακούσαμε από τους δημιουργούς ότι μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Γνωρίζουμε επίσης ότι μπορεί να επηρεάσει δυσανάλογα τους δημιουργούς που σπάνια και εν αγνοία τους παραβιάζουν μια πολιτική, ενώ ενδέχεται να είναι λιγότερο αποτελεσματική στην αποτροπή όσων την παραβιάζουν επανειλημμένα. Οι κατ’εξακολούθηση παραβάτες τείνουν να ακολουθούν ένα μοτίβο – η ανάλυσή μας διαπίστωσε ότι σχεδόν το 90% πραγματοποιεί παραβιάσεις χρησιμοποιώντας την ίδια δυνατότητα και πάνω από το 75% παραβιάζει την ίδια κατηγορία πολιτικής επανειλημμένα. Για να το αντιμετωπίσουμε καλύτερα, ενημερώνουμε το ισχύον σύστημα, καθώς στοχεύουμε στην στήριξη της κοινότητας των δημιουργών μας και στην απομάκρυνση των κατ’εξακολούθηση παραβατών από την πλατφόρμα μας.

tiktok-d.jpg

Πώς θα λειτουργήσει το βελτιωμένο σύστημα επιτήρησης λογαριασμών

Σύμφωνα με το νέο σύστημα, εάν κάποιος δημοσιεύσει περιεχόμενο που παραβαίνει μία από τις Οδηγίες Κοινότητας, ο λογαριασμός θα συγκεντρώσει μια προειδοποίηση καθώς αφαιρείται το περιεχόμενο. Εάν ένας λογαριασμός φτάσει στο όριο των προειδοποιήσεων είτε εντός μιας λειτουργίας προϊόντος (π.χ. Σχόλια, LIVE) είτε σε μια πολιτική (π.χ. Εκφοβισμός και Παρενόχληση), θα αποκλειστεί οριστικά. Αυτά τα όρια πολιτικής μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη δυναμική μιας παραβίασης να βλάψει τα μέλη της κοινότητάς μας – για παράδειγμα, μπορεί να υπάρχει ένα αυστηρότερο όριο για την παραβίαση της πολιτικής μας κατά της προώθησης ιδεολογιών μίσους, παρά για την κοινή χρήση ανεπιθύμητων μηνυμάτων χαμηλού κινδύνου. Θα συνεχίσουμε να εκδίδουμε μόνιμες απαγορεύσεις από την πρώτη φορά, για σοβαρές παραβιάσεις, συμπεριλαμβανομένης της προώθησης ή της απειλής βίας, της προβολής ή της διακίνησης υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών (CSAM) ή της εμφάνισης βίας ή βασανιστηρίων στον πραγματικό κόσμο. Ως πρόσθετη διασφάλιση, οι λογαριασμοί που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό αθροιστικών προειδοποιήσεων μεταξύ πολιτικών και λειτουργιών θα αποκλείονται επίσης οριστικά. Οι προειδοποιήσεις θα λήγουν από το μητρώο ενός λογαριασμού μετά από 90 ημέρες.

Βοηθώντας τους δημιουργούς να κατανοήσουν την κατάσταση του λογαριασμού τους

Αυτές οι αλλαγές έχουν ως στόχο να αυξήσουν τη διαφάνεια γύρω από τις αποφάσεις επιτήρησης και να βοηθήσουν την κοινότητά μας να κατανοήσει καλύτερα πώς να ακολουθεί τις Οδηγίες Κοινότητας. Για την περαιτέρω υποστήριξη των δημιουργών, μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα διαθέσουμε επίσης νέες δυνατότητες στο Κέντρο Ασφάλειας (Safety Center) που παρέχουμε στους δημιουργούς στην εφαρμογή. Αυτές περιλαμβάνουν μια σελίδα “Κατάσταση λογαριασμού” (“Account status”) όπου οι δημιουργοί μπορούν εύκολα να δουν την κατάσταση του λογαριασμού τους και μια σελίδα “Μητρώο Αναφορών” (“Report records”) όπου οι δημιουργοί μπορούν να δουν την κατάσταση των αναφορών που έχουν κάνει σε άλλο περιεχόμενο ή λογαριασμούς. Αυτά τα νέα εργαλεία προσθέτουν στις ειδοποιήσεις που λαμβάνουν ήδη οι δημιουργοί εάν έχουν παραβιάσει τις πολιτικές μας και υποστηρίζουν τη δυνατότητα των δημιουργών να υποβάλλουν ένσταση και να αφαιρούν τις προειδοποιήσεις εάν είναι έγκυρες. Θα αρχίσουμε επίσης να ειδοποιούμε τους δημιουργούς εάν βρίσκονται στα πρόθυρα οριστικής κατάργησης του λογαριασμού τους.

Λαμβάνοντας συνεπείς, διαφανείς αποφάσεις στην εποπτεία περιεχομένου

Ως ένα ξεχωριστό βήμα προς τη βελτίωση της διαφάνειας σχετικά με τις πρακτικές εποπτείας στο επίπεδο που αφορά το περιεχόμενο, ξεκινούμε επίσης να δοκιμάζουμε μια νέα λειτουργία σε κάποιες αγορές που θα παρέχει στους δημιουργούς πληροφορίες σχετικά με το ποια από τα βίντεό τους έχουν επισημανθεί ως ακατάλληλα για πρόταση στις ροές For You, θα τους ενημερώνει γιατί και θα τους δίνει τη δυνατότητα να ασκήσουν έφεση.

Το ενημερωμένο σύστημα επιτήρησης λογαριασμών κυκλοφορεί αυτήν τη στιγμή παγκοσμίως. Θα ειδοποιούμε τα μέλη της κοινότητας καθώς αυτό το νέο σύστημα γίνει διαθέσιμο σε αυτά. Θα συνεχίσουμε να εξελίσσουμε και να μοιραζόμαστε την πρόοδο γύρω από τις διαδικασίες που χρησιμοποιούμε για την αξιολόγηση των λογαριασμών και τη διασφάλιση ακριβών, ποικιλόμορφων αποφάσεων επιτήρησης για λογαριασμούς όλων των ειδών στην πλατφόρμα μας.

Πηγή

     

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάθε κοινοποίηση μετράει και είναι βοήθεια για την σελίδα και την προσπάθεια μου. Πατήστε την ανάλογη εικόνα για να μπείτε στο κανάλι μου στο telegram είτε να ακολουθήσετε την σελίδα στο Google News