Ευρωπαϊκή Αποθήκη

Google Fi: Παραβίαση δεδομένων επιτρέπει SIM swapping επιθέσεις

Το Google Fi, η υπηρεσία τηλεπικοινωνιών και mobile Internet που παρέχεται από τη Google σε κατοίκους των ΗΠΑ, προειδοποίησε πρόσφατα τους χρήστες της ότι τα προσωπικά τους δεδομένα εκτέθηκαν λόγω παραβίασης σε έναν από τους κύριους προμηθευτές του δικτύου του. Οι πελάτες του Google Fi ενημερώθηκαν επίσης για πιθανές επιθέσεις SIM swapping ως αποτέλεσμα της παραβίασης δεδομένων.

Αν θες να βλέπεις άμεσα όλα τα κουπόνια και τις προσφορές χωρίς να χάσεις κάποιο τότε μπες στο κανάλι μου στο Telegram. https://t.me/coupondealer 
Τι είναι το telegram μπορείς να μάθεις εδώ

Η Google έστειλε ειδοποιήσεις σε πελάτες του Google Fi και τους ενημέρωσε για την παραβίαση δεδομένων που είχε ως αποτέλεσμα τη διαρροή των αριθμών τηλεφώνου, των σειριακών αριθμών των καρτών SIM, της κατάστασης λογαριασμού (ενεργός ή ανενεργός), της ημερομηνίας ενεργοποίησης του λογαριασμού και των στοιχείων του mobile service plan που χρησιμοποιούσαν.

Η Google διαβεβαίωσε ότι τα συστήματα που δέχθηκαν την επίθεση δεν αποθήκευαν ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες όπως ονόματα, διευθύνσεις email, στοιχεία καρτών πληρωμής, αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, φορολογικούς αριθμούς, αριθμούς ταυτότητας, κωδικούς πρόσβασης ή συνομιλίες μέσω τηλεφώνου/SMS.

Πηγή

     

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάθε κοινοποίηση μετράει και είναι βοήθεια για την σελίδα και την προσπάθεια μου. Πατήστε την ανάλογη εικόνα για να μπείτε στο κανάλι μου στο telegram είτε να ακολουθήσετε την σελίδα στο Google News